ryggnett

Økonomi nyheter på nett
Sikkerhet

Sikkerhet

Har du sikret ditt lån med noe som du helst ikke skulle ha sikret, eller ikke lengre ønsker å sikre, da kan du gjøre noe med dette. Du må huske på at når du sikrer et lån med en eiendel må du fortsette å eie denne eiendelen. Selger du eiendelen må du innfri lånet. Dette er en av de store ulempene med sikrede lån.

Har du kjøpt deg et hus og har etter en stund mindre lån enn det du kunne ha hatt og tok ut noen hundre tusen kroner til å slappe av eller gjøre noe fint, så er dette fult mulig. Når du da selger huset tenker du kanskje at det ville vært veldig fint og heller hatt disse noen hundre tusen kronene fortsatt og ikke måtte gi de tilbake. Det går ikke. Når huset selges tar banken hele lånet som nedbetaling før du får muligheten til å si et ord. Alt går, og du sitter der med null lån, men kanskje mindre kontanter enn det du selv skulle ønske.

Forbrukslån

Er du på jakt etter fleksibilitet så finner du dette på hjemmesiden www.Sambla.no. Denne siden gir det det man kan kalle dobbel fleksibilitet. Hva som ligger i uttrykket dobbel fleksibilitet er først og fremst muligheten til å søke på et forbrukslån samtidig som du kan har en side som er bygget på en slik måte at du kan finne det billigste forbrukslånet.

Det er dessverre slik at ikke alle banker vil tilby deg lån uten sikkerhet som er det beste lånet for deg. Flere og flere banker vil heller tilby deg et lån som du aksepterer uten at det er det billigste de kan tilby. Det var et søksmål fra en bankkunde på akkurat dette punktet noe tid tilbake da en låntaker fant ut at banken ikke ga henne en rente som hun teknisk sett hadde krav på. Da sa høyesterett at en bank er en bedrift som ønsker å tjene penger og har ingen krav på seg til å gi deg den beste renten du kan få, men kan fint prøve seg og heller gi deg den renten de er villig til å ta.

Sammenlign lån

Den eneste måten du kan finne det lånet som er aller billigst for der er ved å søke på lån hos hver eneste bank i Norge. Dette er en ekstremt slitsom prosess og det tar mange timer til mange dager. Det kan også fort ta flere uker. Skal du først få en oversikt over alle bankene, for deretter å søke alle disse bankene om lån hver for seg, så vil det ta veldig lang tid. Sider som Sambla tar denne jobben for deg, helt gratis. De sammenligner alle lån for deg slik at du får det som er aller billigst for deg, helt gratis. Prøv tjenesten i dag ved å søke på et forbrukslån, se hva slags tilbud du kan få.